Bude ešte Mária Podhradská Spievankou?

Miroslav Čačík

Mária Podhradská 20 rokov zabáva deti na celom Slovensku. Vie osloviť aj dospelého poslucháča? Po 20-tich rokoch práce pre Spievankovo prichádza v týchto dňoch Mária Podhradská so svojou novou piesňou LÁSKA, ktorú nahrala spolu s acapelou For You.

Ide o singel z jej pripravovaného sólového albumu, ktorý nahráva pre “dospeláckeho” poslucháča. Pieseň vychádza symbolicky 15. septembra 2021, kedy si spolu s manželom pripomínajú 20. výročie sobáša.

A hoci Mária stále zostáva v Spievankove, v období korony si konečne našla čas aj na realizáciu svojej dospeláckej sólovej tvorby. Ako sama hovorí, jej tvorba je úprimná a autentická. Všetky texty a hudbu si preto tvorí sama. V týchto dňoch finišuje s nahrávaním celého albumu s producentom Stanislavom Palúchom.

Ku piesni LÁSKA vznikol aj klip, ktorý režíroval a nahral Jakub Gulyás. Nahrával sa v mrazivé ráno pri silnom vetre na hrebeni Veľkej Fatry, na miestach, ktoré, ako sama Mária hovorí, sú jej srdcu blízke a úzko späté práve s jej manželstvom.


Mária Podhradská

Mária Podhradská
Speváčka, skladateľka a spoluzakladateľka úspešného projektu Spievankovo. So Spievankovom nahrali vyše 20 hudobných CD, 7 filmov, z toho 2 kinofilmy, získali rôzne hudobné aj filmové ocenenia. Nahrala dva sólové albumy “Rozhodnuté” (2003) a “Bolo ako bude” (2007).

For You
Päť unikátnych hlasov spieva najznámejšie svetové hity bez použitia hudobných nástrojov. Koncertujú nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Maďarsku, Rakúsku a Nemecku, kde svojím špičkovým živým vystúpením upútajú pozornosť publika a získavajú si tak stále nových fanúšikov. Ako jedinej acapella skupine sa podarilo dostať do éteru komerčných rádií nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku. Vokálna skupina For You sa zviditeľnila aj vďaka spolupráci so Simou Martausovou, pri ktorej vznikla skladba a videoklip s názvom Nenahraditeľná. Skupinu tvoria: Katalin Lantos Borbély, Nika Barľáková, Milan Masiarik, Emil „Esso“ Smoliga a Andrej Mann.

Viac o téme: #acapela #foryou #láska #mariapodhradska #novinka #singel